上星期五同班FRIEND一齊去試呢間川菜, 聽講好好味, 我地又鍾意食辣, 一於試下.叫左泡椒豬肚, 蔥爆羊肉, 炒通菜, 辣椒炒飯同水煮魚, 其實都係大路野, 只要有鍋氣, 應該唔差啦! 點知...泡椒豬肚: 賣相好唔吸引, 食落都係普普通通. 唔夠辣, 一味多油.蔥爆羊肉: 無咩羊味. 可能D羊唔新鮮?!水煮魚: 同一向食開水煮魚味道唔一樣...十分之油, 魚有一陣泥味, 無辣味辣椒炒飯: 最讚! 有碎椒, 夠辣; 看似好平凡, 只係得火腿, 蛋花, 但炒得夠鍋氣之餘, 個飯又乾爽唔油, 好味!整體來講都係唔掂, 川菜唔夠辣, 即係連精髓都無埋. 炒飯係好味, 但係叫左咁多個菜得一個係覺得有質素, 唔抵囉!
Menu
蔥爆羊肉 - 差, 無羊味
泡椒豬肚- 差, 唔辣又多油
蔥爆羊肉: 無咩羊味. 可能D羊唔新鮮?!
水煮魚 - 差, 多油
辣椒炒飯 - 正, 有鍋氣

2012-10-05
$100 (Dinner)
辣椒炒飯 - 正, 有鍋氣