蓮香樓

Lin Heung Lau
2020-11-29 378 views
這間中菜好似唔做晚市⋯但都好似經常換老闆。最近又好似本來個老闆要返嚟做。算啦⋯那就証明這間食店有它好的地方。講返今次經歷。今日因為本人生日想去港島區一遊。所以早站想去飲個靚茶先。之後再決定其他節目。去到酒樓感覺唔係太差。因為之前睇好多網上評論都好差的。食物平平、服務差、位置窄和衛生指數差。今次只逗留了半小時左右。因為都無咩特別野想食。這裡和蓮香居一樣。每人都有一個茶碗。但這裡的茶就比那邊淡很多。但這對比就剛剛好。那邊的茶太濃。唔太適合飲開淡香茶的我我哋兩人因為都未食早餐,所以一來到已經點了一個窩蛋牛飯這裡用熟蛋唔係生蛋。這點我就有點失望。但份量都好足料。還有最重要係我哋點咗一個好Full的傳統食物。以下係我哋今次點的食物:金錢雞-這個懷舊食物已經唔係我第一次食。之前在尖沙咀新新酒家都食過。老實講,經過今次後,我應該盡量都唔會再食⋯太油膩了⋯⋯只係食到一堆肥肉。我承認係我問題。我唔識欣賞不過這堆肥肉都唔算貴。大家如果唔怕肥就絕對值得一試。但食完這個後,真係未再食了。所以就離開結帳了。後記:這裡的服務態度真係唔差。那些食客都唔會太嘈。不過都係去蓮香居好點。
我哋兩人因為都未食早餐,所以一來到已經點了一個窩蛋牛飯
這裡用熟蛋唔係生蛋。這點我就有點失望。但份量都好足料。
窩蛋牛飯
還有最重要係我哋點咗一個好Full的傳統食物。
以下係我哋今次點的食物:
金錢雞

只係食到一堆肥肉。我承認係我問題。我唔識欣賞
2020-10-29
$60 (Lunch)
  • 金錢雞