2023-01-14
🌟 Pancake House Hoi Hoi。九龍灣 🌟(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌑士多啤梨疏乎厘pancake($148)焦糖香蕉疏乎厘pancake($148)記得上次食就係得啲酸到飛起又薄既士多啤梨片,今次終於變番正常番🥰🥰pancake又厚又有空氣感,一碟有3舊食得好滿足,不過略嫌佢太闊佬咁落一大pat cream,實在比啲cream嚇親,食曬都唔知會肥幾多磅😂😂所以強烈建議佢可以減少少cream既份量🥱🤪豚肉生薑燒飯($98)呢個生薑燒飯比想像中好食,初頭以為係會好hea一個碗裝住上枱,但上枱個份量比想像多,不過有啲搞笑係佢為左望落靚啲啲沙律菜撈埋落啲飯到仲加一pat沙律醬係旁邊😂😂但食落就有啲搞笑,所以我都係分番開佢地黎食🤪🤪炸豚肉定食($118)呢個之前都好似冇係menu見過,雖然食落唔算話好特別,但係以整pancake既鋪頭黎講都算唔錯,同埋擺盤都好精緻,睇得又食得🤣🤣價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑佢既正餐價錢黎講我覺得都算合理既,不過如果可以係呢個價錢包埋湯/飲品咁既set就仲抵食😂😂但pancake價錢其實又真係有啲貴,但佢主打食pancake冇理由又唔食🥹🥹最
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌑
士多啤梨疏乎厘pancake($148)
焦糖香蕉疏乎厘pancake($148)
豚肉生薑燒飯($98)
炸豚肉定食($118)
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
佢既正餐價錢黎講我覺得都算合理既,不過如果可以係呢個價錢包埋湯/飲品咁既set就仲抵食😂😂但pancake價錢其實又真係有啲貴,但佢主打食pancake冇理由又唔食🥹🥹最緊要食得開心就得喇🙈🙈
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
Megabox應該就冇人會覺得陌生同唔方便喇,自己坐車去又可以係九龍灣坐shuttle bus,揸車去又可以泊車優惠,不過不嬲都覺得megabox停車場好麻煩要兜好多個圈,泊完又要行番落去,同埋個泊車優惠都唔算特別抵,不過就偏偏次次假日都勁大排長龍,有時見到條龍都驚到走人算😂😂
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
係呢間食野我覺得坐得幾舒服,啲枱通常都隔好疏,唔會覺得好逼,可以悠閑啲咁食又唔會比人嘈到/嘈到人,而家佢仲好好會比個籃你放個袋,平時食隻最麻煩就係唔知放個袋係邊/要攬住個袋食🤣🤣
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
唔知點解去親megabox都有情意結食呢間,雖然pancake價錢唔算係最平,但都算係大份同合理既味道,同埋同時都有得食主菜,同男仔去食都唔怕佢地唔夠飽,係megabox行開街既不妨去試下🤪🤪