2021-06-26 12737 views
對我黎講泰國野係油!熱氣!唔健康!我唔係特別好🤫但唔知點解要係夏天!真係特別係夏天就會屎忽痕想食😂😂當晚三男一女黎開餐,叫到成枱野食最開心🥰🙌🏻最後緊係食得晒喇~⬛️泰式無骨滷水豬手 $108咩式既豬手我都鍾意😜而泰式既豬手多數拆左骨食起上黎啖啖肉好方便!滷水汁好濃郁,豬手入味又稔,我平時唔食豬皮,但豬手既皮我好ok🤤入口即溶,嫩滑無比😈食緊脂肪既同時都吸收緊骨膠原😌😌意外地仲有芥蘭墊底👏🏻🟦泰式大蝦柚子沙律 $98🤩酸酸咪咪做個開胃前菜點會錯!呢碟沙津完全係為熱焫焫既夏天而設🤪🤪大蝦爽口有六七舊,柚子份量幾多,唔洗倒泰式酸辣汁都夠fresh😆🟫泰式燒豬頸肉 $78又係必食item😂😂一向好鍾意豬頸肉既爽口質感!🤤好彩切得有啲厚度,燒過既豬頸肉確係香氣十足,肉質鮮嫩可口,油脂豐富,份量、質素、價錢成正比🥰🟥冬陰功 $98係我食過最最最唔辣既冬陰功😛香料味就好重,料都幾多,鍾意辣既一定唔夠滿足,唔鍾意辣既又唔知飲黎做咩🤣🤣🟧大蝦炒金邊粉 $98Omg 插到成個盆栽咁🤪其實我好鍾意食泰式炒金邊粉😌一來無河粉咁油,二來比河粉粗糙啲咬落比較有質感。金邊粉炒得唔油之餘仲幾乾身,酸酸咪咪開胃又好味,

⬛️泰式無骨滷水豬手 $108

🟦泰式大蝦柚子沙律 $98

🟫泰式燒豬頸肉 $78

🟥冬陰功 $98

🟧大蝦炒金邊粉 $98
Omg 插到成個盆栽咁🤪其實我好鍾意食泰式炒金邊粉😌一來無河粉咁油,二來比河粉粗糙啲咬落比較有質感。金邊粉炒得唔油之餘仲幾乾身,酸酸咪咪開胃又好味,餐廳既蝦仁處理得幾好爽口兼彈牙,我😏😏

🟩炒泰國椰菜苗 $92
諗住揀椰菜苗會鮮嫩啲,但呢碟唔嫩😂仲好爽口,不過份量幾足,有蒜香又唔太油😌

🟨椰汁芒果糯米飯 $52
究竟芒果糯米飯應該列入main定dessert?🤣🤣🤣anyway芒果香甜,基乎係成個芒果既size🤩椰漿激多所以啖啖椰香,糯米飯煙韌綿糯,咁多人share就岩晒🤩

⬜️椰青 $48
咁重口味就緊係要飲椰青balance下🤩清甜涼快😆爽皮!

🟪香蕉乳酪沙冰 $48
有驚喜喎呢杯😳估唔到香蕉味咁重咁出!又香蕉又乳酪,排便一定好順暢~~~~🤫
  • 大蝦炒金邊粉
  • 泰式無骨滷水豬手