2023-03-27 307 views
我懷疑全港十八區都緊有一間在左梗。不過呢,筲箕灣這一間我就外賣食左好多次啦,今次係第一次坐低堂食。裝修不錯,畢竟是大集團麻,有一定既特色,一陣紅咗格調配上像是百子櫃的牆壁,有一陣的中國風,還好。不過呢,配上廣東話歌,和用普通話對話的員工,就是有趣,更是格格不入。哈哈。一個大碟,盛著酸菜魚配粉條。氣派一定有 分量亦足夠,味道適中不會太咸亦不會太辣,還覺得少辣真的太少辣,幾乎都感覺不到辣味,建議點中辣會有多點意思(本人不是太會食辣的)兩人分享著,感覺還有點多,幸好我們都是酸菜魚的愛好者,可以完成還點多一份最愛的糍粑。糍粑配上紅糖。正好中和酸菜魚的咸味。不黏牙,煙煙韌靭,配上甜紅糖,是一份不錯的甜點。但是一份糍粑兩個人就食不消啦,打包拎走。晚上食,還ok喎。#筲箕灣美食challenge
我懷疑全港十八區都緊有一間在左梗。

#筲箕灣美食challenge