每逢星期六我地放工都會煩緊食乜好~今次我睇到呢度d吉列豬扒好似好好味咁,同埋又睇到話佢有2樓,即刻覺得而家好少茶餐廳有2樓之餘又有書俾客睇~淨係甘openrice睇到呢度都覺得好吸引!我地一去到睇住錶係1:45pm~ 但眼見佢tea time係2:30pm就諗住走,點知有個waitress走出黎sell下我地食乜,跟住我話想食tea set果個吉列豬扒拼沙律,我話我地行陣先黎~佢話叫杯野飲,落住order先就好快有得食,又可以睇下D漫畫同埋小說先~我地行入去時有遮o係身,佢叩我地放o係遮架度,我一定唔制喇!如果自己唔記得拎,又或者俾人拎左(<---試過幾次怕怕了),咁點算呀?佢俾個膠袋我地放住~我地問佢係咪有2樓,原來2樓唔係o係鋪位入面上去,係o係隔離既樓梯上一層~一上到去,嘩左一聲!雖然呢隻有相睇過個樣,但佢用黃燈,又有好多漫畫+小說睇,個waitress 一直o係我地隔離好有心機咁介紹食乜好,佢知我地第一次黎,連隻碟既size都講埋,超有heart!好期待既tea黎喇!吉列豬扒拼沙律+凍檸茶($20)︰佢跟埋沙律醬,我超愛的!d豬扒好juicy,雖然唔係東記咁厚切,但佢脆
每逢星期六我地放工都會煩緊食乜好~
今次我睇到呢度d吉列豬扒好似好好味咁,
淨係甘openrice睇到呢度都覺得好吸引!

點知有個waitress走出黎sell下我地食乜,
跟住我話想食tea set果個吉列豬扒拼沙律,
我話我地行陣先黎~

我地行入去時有遮o係身,佢叩我地放o係遮架度,
佢俾個膠袋我地放住~

我地問佢係咪有2樓,原來2樓唔係o係鋪位入面上去,
係o係隔離既樓梯上一層~
一上到去,嘩左一聲!
雖然呢隻有相睇過個樣,但佢用黃燈,又有好多漫畫+小說睇,
waitress 一直o係我地隔離好有心機咁介紹食乜好,
佢知我地第一次黎,連隻碟既size都講埋,超有heart!

好期待既tea黎喇!
吉列豬扒拼沙律+凍檸茶($20)︰佢跟埋沙律醬,我超愛的!d豬扒好juicy,雖然唔係東記咁厚切,但佢脆之餘,味道岩岩好!d沙律都好多,有成半碟!不過唔係個個岩食,因為佢入面有西芹、紅蘿蔔、薯仔、蘋果、青瓜、桃~ 我個fd唔食西芹的,而我都係第一次出街食沙律食到有西芹,但我個人黎講係超愛的!

吉列魚柳拼沙律+熱杏霜($17)︰佢塊魚柳都ok架!佢杯熱杏霜一聞係超香濃!一用spoon 搞下佢,係杰既,應該用左多粉去沖,諗住好期待之際,第一淡我已經想嘔......因為佢好大陣裝修果d油既味......我叫waitress換過杯,佢好好禮貌,我要左熱好立克~
不過熱好立克就水左dd~

service︰我真係要讚!整個tea 我地見到有3個姐姐︰(1)serve我地落單果個;(2)換好立克果個;(3) SERVE隔離檯果個~ 第1,2個唔多講,第3果個拎野飲去隔離檯,但原來係佢落錯左,佢唔好意思咁問佢地岩唔岩飲,佢地話冇問題之後,就講左超過3次既「唔好意思」同埋「多謝」~ SERVICE重好過大酒樓果D多多聲!因為係自己錯,原本要加$2 既凍飲而家free左俾佢地~

我一一一定會去的~o係度食野好舒服呢!我搵到一個落腳地,如果唔知食乜好,我都會去呢度的~
2009-06-27