有個朋友係荔枝角住,就佢就去左果邊搵野食,但估唔到宇晴軒商場會有咁多野食,我地揀左呢間拉麵店,我朋友成日食,佢話唔錯於是就入左去食,就咁睇個環境好似日本傳統嘅拉麵店,唔知味道又會唔會好有日本風味呢?佢有分好多唔同嘅個人套餐,可以自由組合拉麵同小食,大胃王嘅可以揀大套餐,有4款野食,而我就揀左拉麵配2款小食,拉麵係主角,我就北海道櫻花蝦拉麵,佢呢到仲可以揀麵嘅硬度,我就揀左普通。再跟一個迷你叉燒炒飯同自家製吉列豬扒飲番杯玄米茶先~北海道櫻花蝦拉麵: 份量非常之大,配料亦都好豐富,上面舖滿左好多櫻花蝦配上豬骨湯底,味道濃郁又唔會太重口味,就算飲左好多湯都會唔覺得油膩同多味精麵底好彈牙爽口。叉燒好軼腍入味,半肥瘦,入口即溶。迷你叉燒炒飯: 用左珍珠米炒,飯粒粒粒分明,入面有叉燒粒、蛋、雜菜粒,好豐富,食落好滿足,好多人會覺得炒飯會好油膩好易滯,呢個就無發生呢件事,上面仲加左少少酸薑絲,更加醒胃。自家製吉列豬扒:炸漿唔會好厚,點上醬汁,味道酸中帶甜,令味道更為豐富,增添層次感,仲配上大量椰菜絲,清新一下。最後飲番罐CC Lemon,fresh一下整體黎講啲野食都幾好味,幾親民,下次可以試下其他

飲番杯玄米茶先~

麵底好彈牙爽口。
叉燒好軼腍入味,半肥瘦,入口即溶。

最後飲番罐CC Lemon,fresh一下

整體黎講啲野食都幾好味,幾親民,下次可以試下其他野食