2019-12-05 233 views
我唔係一個咖啡friend,我對飲咖啡一啲研究都冇,對於西餅甜食又係一啲興趣都冇,我食甜品嘅次數,一年裏面十隻手指寥寥可數。不過我個girlfriend就好鍾意食甜品,所以係冇辦法底下,我鍶要頂硬上同傴一齊食甜品,但我想講我食,唔代表我鍾意!今次我又頂硬上,同佢一齊去咗starbucks食呢個,佢話新出嘅聖誕甜品。聖誕馴鹿楓糖碧根果仁芝士蛋糕我承認,呢個馴鹿嘅造型蛋糕係好吸引, 但係切落去嘅時候就好硬,話係芝士蛋糕但係芝士味唔係好濃,乜嘢叫碧根果仁我根本唔知道,就係食得出好似係堅果味咁樣,話係焦糖味但,係其實只係面頭輕輕咁樣有啲味嘅焦糖味,完全唔突出。我個girlfriend話好好食,我唔覺囉。

聖誕馴鹿楓糖碧根果仁芝士蛋糕

我個girlfriend話好好食,我唔覺囉。