2025-01-27 0 views
上個星期,我女朋友帶我去一間西餐店食晚餐,幫我補慶祝生日。呢間西餐店裝修好靚,屬於簡約又帶啲古典風。我點咗一盤魚柳做主食嘅西餐。呢度嘅魚柳好新鮮,係烤嘅,烤得啱啱好,保留咗魚柳嘅鮮甜。呢道主食仲配咗啲時菜,有包菜、花椰菜同玉米條,啲時菜都好新鮮。廚師特調嘅靈魂醬汁,加埋烤紫蘇籽,令到呢份西餐嘅味道更加好。我女朋友點咗一盤無骨黃雞,呢道菜係慢煮法式嘅。無骨雞食起嚟好方便,雞肉鮮嫩多汁。呢道料理仲配咗啲時菜,擺盤簡單大方。呢盤無骨雞係配特製嘅魔鬼醬,味道好獨特,食完回味無窮我哋仲點咗一杯抹茶,苦味啱啱好,抹茶味道好醇厚,非常香。聽講呢個係一番茶,係最高品質,呢間鋪用料十足。我哋食得好開心,係個唔錯嘅生日回憶。
又帶啲古典風。

埋烤紫蘇籽,令到呢份西餐嘅味道更加好。

,呢間鋪用料十足。
我哋食得好開心,係個唔錯嘅生日回憶。