2017-05-05
依排各方面都唔太如意,唯一減壓既方法就係搵個好地方食好野。有人介紹依間樓上cafe, 可以對住銅鑼灣既時代廣場,食住野咁由上面俯瞰下面既人來人往街道,感覺好舒暢!我同老公點左個2人餐老公最愛飲啤酒,其實飲住酒望住出面個境都幾chill~依度竟然有懷舊飲品,我叫左個黑牛,好耐無飲過,都幾懷念😊頭盤凱撒沙律配法國田螺酥,有煙肉粒、芝士粒,麵包粒。田螺酥勁香牛油味;酥皮脆,芝士香濃, 田螺好大粒😁再黎忌廉粟米磨菇湯同餐包。餐包係蒜蓉包,上面有溶左既芝士,好香好脆,用左法國長包,唔硬😘再黎串燒,有雞、豬、牛~無林過無香茅味既串燒,另一種處理串燒既調味,但竟然好好味😋而且無overcook, 尤其是雞肉,一個字 -「滑」!依度既卡邦尼意粉好creamy。配料有磨菇,火腿,洋蔥。意粉煮既時間岩岩好,所以好滑,軟硬度岩岩適中!而且嘴嚼意粉時,唔單止聽到洋蔥既爽脆聲,仲好甜!依度既醬燒豬仔全骨配舖天薯仔屋薯條,我之前都係另一間餐廳食過,唔知係米同一個集團?但重點係依度既薯條都係脆既,而且肉醬香濃,加上sour creamy, 味道上有多種層次😋而醬燒豬仔骨用左酸酸甜甜既醬汁烹調,好岩配肉,唔會覺得好膩
我同老公點左個2人餐
老公最愛飲啤酒,其實飲住酒望住出面個境都幾chill~
依度竟然有懷舊飲品,我叫左個黑牛,好耐無飲過,都幾懷念😊
頭盤凱撒沙律配法國田螺酥,有煙肉粒、芝士粒,麵包粒。
田螺酥勁香牛油味;酥皮脆,芝士香濃, 田螺好大粒😁
再黎忌廉粟米磨菇湯同餐包。
再黎串燒,有雞、豬、牛~
無林過無香茅味既串燒,另一種處理串燒既調味,但竟然好好味😋
而且無overcook, 尤其是雞肉,一個字 -「滑」!
依度既卡邦尼意粉好creamy。
配料有磨菇,火腿,洋蔥。
意粉煮既時間岩岩好,所以好滑,軟硬度岩岩適中!
而且嘴嚼意粉時,唔單止聽到洋蔥既爽脆聲,仲好甜!
而醬燒豬仔骨用左酸酸甜甜既醬汁烹調,好岩配肉,唔會覺得好膩!
而且個豬仔骨都幾多肉。
甜品我同老公叫左藍梅芝士餅同雪糕~
藍梅芝士餅既醬依到粒粒藍梅,真材實料,個芝士餅又滑😘
雪糕上面有忌廉 同朱古力醬 做topping,令人食雪糕都唔覺得悶~