2017-06-05 84 views
5月26日我家蛋蛋❤️的生日🙊因為可憐的蛋蛋生日都要返工 🐣所以就唯有夜晚同佢食飯 😆本身想食燒肉 搵左好幾間 由於其他得90分鐘 呢到有120分鐘 (主要係蛋蛋食野超慢~~~🙄)加上呢到有movenpick🤤🤤🤤(我想食)被movenpick 吸引了😄蛋蛋放工放六點放工再出嚟都7點 加上星期五人會好多..所以訂枱個陣就預左7:30後到 聽電話既店員就建議我地訂7:45分 早左都可以入😊我地出到尖沙咀岩岩好7:25分啦 行左陣好快到都易搵 因為幾個月前同蛋蛋去過隔離個間隆堡麗景食自助餐😂(蛋蛋捻起長腳蟹)上到去19:35分 好快可以入坐了☺️由於有壽星蛋 出示證明文件全枱free指定飲品(其實姐係可以任飲汽水同包一隻罐裝既唔知咩啤...我地唔飲酒所以無留意咁多 平時任飲飲品要加每人$30 依家free左 好抵😆😆😆)一坐低就有一客燒肉 同一個刺身船我掛住食唔記得左影😞刺身船又象拔蚌 三文魚 櫻花魷魚 蛋片 帶子 蟹肉象拔蚌 我無食到比蛋蛋夾哂😔😩😩😩三文魚 太瘦 都夠凍 (我覺得一定要夠凍先好食)櫻花魷魚 呢個好食 幾乎我一個人食哂蛋片 普通大路野 無特別帶子 不過不失 蟹肉連鉗 呢個好
5月26日我家蛋蛋❤️的生日🙊
因為可憐的蛋蛋生日都要返工 🐣
所以就唯有夜晚同佢食飯 😆

蛋蛋放工放六點

我地出到尖沙咀岩岩好7:25分啦
行左陣好快到

上到去19:35分 好快可以入坐了☺️

平時任飲飲品要加每人$30 依家free左 好抵😆😆😆)

一坐低就有一客燒肉 同一個刺身
我掛住食唔記得左影😞

刺身船又象拔蚌 三文魚 櫻花魷魚 蛋片 帶子 蟹肉

象拔蚌 我無食到比蛋蛋夾哂😔😩😩😩
三文魚 太瘦 都夠凍 (我覺得一定要夠凍先好食)
櫻花魷魚 呢個好食 幾乎我一個人食哂

我地拎住iPad 碌左好一陣
發現其實食物種類都算多🤤
相中碟個隻牛肉好好食 我地叫左好多次
雞翼都比較出色 好入味👍🏻👍🏻

有壽星蛋鐘意食既扇貝 青口 聖子仔(真係好細仔) 蜆,呢啲唔洗加錢 都算係咁 ,蛋蛋食左幾多下因爲(佢個貪心為食鬼)佢食左好多隻扇貝🙊聖子仔又食左好多兜 唔知佢有冇嚇親個侍應呢🙈

由於我掛住影佢都唔記得影食物

我發現呢到有出面無既飲品 定係出面有我平時無留意?
道地蘋果紅茶 唔係蘋果綠茶🤔
芬達 荔枝 🤔係荔枝喎😰

菠蘿好食,好甜👍🏻👍🏻
仲有我最鐘意食既芝士年糕 上星期係出面食散叫 3粒都$48啦 呢到好抵🤤

食到後期 壽星蛋已經呆濟了😂😂😂

我就係到等佢清枱面啲食物

同埋埋單叫雪糕😋一人一杯movenpick

有啲後悔叫左士多啤梨味 因為啲果肉好酸呀😖
雲尼拿好食好多~~仲可以見到啲雲尼拿籽😋😋😋
(有三個味簡 士多啤梨 雲尼拿 朱古力)
埋完單送左一張$100現金劵 下次兩位嚟減$100

最後埋單 $298加一每位😃呢個價錢可以買到蛋蛋既開心 想食既野 抵👍🏻👍🏻👍🏻(我家蛋蛋🐣🐣🐣比較容易滿足 平時帶佢食$17大大碗已經開心到不得了)😂

整體環境幾好 完全唔覺有大煙同焗 冷氣都夠大 侍應執碟好快 有禮貌有笑容服務態度都好好👍🏻食物速度都好快 無漏單

唯一就覺得張枱細左小小 六人枱變左一張4人一張2人 中間加左塊板 ,枱中間已經有個爐 側邊無咩位淨...好彩既係侍應手腳快😂所以食物夠位擺

下次會再嚟

最後12點前返到屋企同蛋蛋吹蠟燭❤️
生日快樂🎂🎂🎂🎈

2017-05-26
$330 (Dinner)
Celebration
Birthday