2018-11-04
在早之前喺西貢海邊,已經幫襯過呢間餐廳,覺得非常好食,佢嘅們關於白酒煮紐西蘭大蚌非常好食,但始終比較遠,只係試過一兩次。自從搬咗出嚟尖沙咀美麗華酒店商場後,就已經試過晚飯,水準比以前光之而無不及,可能因為廚房大左客源多左,啲食物係做得仲好咗及多咗款式! 反而今次我想介紹係午餐,非常之抵食,lunch set, 有成六七款,除咗比較高價去到$150嘅葡式乳豬外,其他都只係有70幾蚊度到120幾蚊,響尖沙咀咁舒服嘅地方,加埋咁嘅食材我覺得係超值!報告係綜合左3次午餐嘅經驗,我食過一個最好味嘅帶子意粉,本來唔鍾意隻顏色,綠綠地色好怪,但等了幾耐下先到,第一口因為個都好夠熱,同埋啲帶子煎得好香好吸引,我一口氣食晒!重點係啲帶子表面煎得香口金黃,但係內裏仲係滑溜嘅糖心!第二樣要介紹嘅反而係我覺得個馬介休都比想像中跟更好,魚皮脆香,肉好有魚味,juicy,因為我真係好怕食啲好乾好易到變咗鞋口到不得了的西式魚扒! 加埋個creamy汁,不得了!朋友吃葡式豬扒焗飯,我食咗一吃豬扒不過不失。反而砵酒焗牛尾,亦係超值之選,因為我印象中晚餐都係幾貴之菜式!牛尾炆得啱啱好,連啲軟骨位都起晒膠,同埋可以一路一路
朋友吃葡式豬扒焗飯,我食咗一吃豬扒不過不失。
反而砵酒焗牛尾,亦係超值之選,因為我印象中晚餐都係幾貴之菜式!牛尾炆得啱啱好,連啲軟骨位都起晒膠,同埋可以一路一路食晒啲肉,都冇難度!紅蘿蔔都係入晒味!
杯跟餐咖啡係用即磨蒸漏咖啡,絕不馬虎,OK!
環境方面因為始終係商場嘅裏面,樓底比較矮但係空間好闊落,補番呢個先天缺陷,唔算侷促,反而最重要係周圍嘅妝飾到好有葡國風味,睇到老闆好有心思。
煎鱸魚
帶子意粉