2011-02-09
今晚食完之後一肚氣, 決定即刻黎開acc 比大家知道呢間係咩店, 我食完幾個鐘道火到而家都未下到!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!下午去太興食完已經一肚氣, 夜晚諗住食好少少咁多, 揀呢間有知名度, 大集團, 點知食到火都黎!!!!!幾年前食過一次之後就愛上呢間既火鍋, 之後都成日去, 一個月最少都起碼去一次, 但呢幾年黎一年差過一年, 食物款式少左, 又減左加錢任飲, 以前見到個好有禮貌既waiter 都無係度, 換哂而家呢d人!!!豌調味料以前都會整到靚一靚, 而家就求求其其, 完全睇唔到有heart去做!!先講上次, 星期五10pm上去, 爆場, 雖然唔洗等位但坐底左都無人理, 唔好話d 野食, 連杯碟都要等左一段時間先有, ok 我當你爆場唔夠人手, 落左單成半個鐘先有野食黎, 侍應毫無態度, 見到你叫當睇唔到.我就當上次黑仔, 今晚比多次機會你, 夜晚10pm左右上去, 已經無人招呼, 自己搵位. 本來優惠時段係$118, 但新年就無咁平要$138, ok fine!!!!雖然已經唔係紅日唔係好合理, 但好食的話都無所謂!等野食既時間的確好有進步, 一陣就
等野食既時間的確好有進步, 一陣就到, 但原來咩都無貨. 2款水晶包, 我食過咁多次, 都從來未試過有貨, ok算! 四川麵,四川抄手,四川xx同四川xx, 小黃瓜,仲有幾樣唔記得名,全部無貨, 最離譜係連午餐肉都無貨. 罐頭都無??唔好耍我啦!! 有貨既差唔多全部都係齋菜(見下圖)!!!!!!!!!!同埋d魚黑色既肥牛(見下圖).. 如果你咩都無, 我未坐低你就好同我講啦, 都算. 我點左無貨你唔係自己通知聲我, 係要我自己問左2次你地先識答!!"你點左無黎就即係無架啦"仲要唔知咩態度......好啦, 諗住寫意見書啦問部長拎, 點知連意見書都無貨, 佢話佢地無呢樣野, 一間大集團食肆無意見箱!!!佢問我咩事我同佢講, 聽完同我講左句"四川個邊已經收左工"之後轉個身就走左, 完全無解釋過or 解決我既問題!!!
阿大佬呀,你呢張係優惠時段點心紙, 如果佢地係咁早收你就唔好印落去, or 自己刪左佢 一直 侍應既態度都係唔好, 咩都唔理, 只想快收工..d部長仲不知所謂, 幾個企係度講個客是非, 又大大聲講粗口係背後媽差個客, 你講粗口唔係問題, 你鬧人地都唔係問題, 但你有冇顧過其他客??有冇尊重過你自己既制服!!!
我都已經無嘈佢地, 好啦吹我埋單, 我話未黎齊一陣先埋, 幾分鐘後就自己出左張單比我, 好,埋就埋囉!!我拎個銀包出黎先同我講"收現金, 無得碌卡,壞左"............我真係咩火都黎, 再同佢講多次上述既野, 而家仲要卡都唔收??你門口大大隻字印住visa master 囉!!唔係個個人身上都會有咁多現金囉!!好彩我夠!如果唔係你係咪要我走落去禁錢呀???????佢又解釋返d食物"係得
2款水晶包無貨之ma" OH MY GOD!!! 即係頭先個waiter 話無午餐肉個d係假, 個部長話四川收工又係假!!!!!! 個個人講既野都唔同, 佢轉個身收完錢又係無左件事, 無諗過要解決返.
一間食肆幾有名, 幾大集團, d野有幾好食有咩用???你請左班咩人返黎???貨又叫唔足????你個位置係旺角, 周圍都係火鍋店, 你收得唔係平仲要比d咁差既野人, 今日我仲要係比多左錢, 但係食少左野!!!我真係行過兩步去創興一舊水有找都仲有幾間任我揀呀!!!我以後係一定一定唔會再去呢間野!!!我真係好想知讚佢地侍應既comment 個過程係點發生架!!!