2012-06-09 54 views
平時食泰國菜多數會走去九龍城食, 因為覺得個度食泰國菜是較為正宗. 但之前去過這間食, 味道都唔錯. 所以决定今晚再來食過. 賣相不錯. 生蝦刺身雖然不算甜, 但蝦身夠光身, 而且沒有雪味, 感覺很新鮮,配上那些酸酸辣辣的醬汁, 很好吃.黃咖哩牛腩, 咖喱味道非常濃郁, 椰汁味重而不辣. 牛腩份量都幾多. 而且牛腩和薯仔也炆得都夠淋. 不錯. 蒜蓉包好大件, 但是好乾好硬. 要配合咖哩一起吃先好味.大蝦冬陰功湯, 開胃醒神湯.酸酸辣辣, 一碗湯只有2只蝦,少量草菇和香葉. 但蝦都好新鮮, 味道都不錯.雞好嫩好滑, 沒有骨的, 有好香既雞味, 沾上附有的泰式蒜味酸辣汁, 非常美味.
$88 生蝦刺身
黃咖哩牛腩 $58
蒜蓉包 $25
蒜蓉包好大件, 但是好乾好硬. 要配合咖哩一起吃先好味.
大蝦冬陰功湯 $78
大蝦冬陰功湯