1K
2018-07-15 253 views
有朋自遠方來陪佢去尖沙咀海港城,shopping兼欣賞香港維景景色後,5時多就想搵間餐廳食吓同坐吓,有人表示想再食香港特色,我話不如試下片皮鴨啦~我知道海港城有一間美心集團經營的一家中餐叫“美中.鴨子”好好食架,我之前都帶了大阪朋友食過,佢都大舉大拇指讚好👍🏻。幸好5時多食客不多,5時開始是餐廳晚市時段, 侍應帶位是不停問是否需要留半隻片皮鴨,她說很多訂單製作需時⏱售完即止,所以我就決定order半隻片皮鴨🦆🦆。果然片皮鴨 很受歡迎,我睇到每枱都有一碟。如果不是大胃王,片皮鴨半隻分量二人非常足夠,加點前菜或小菜也可。講番隻片皮鴨先😁😁 好好味👍🏻👍🏻上菜是熱的仲皮脆肉嫩, 蔥同青瓜絲對我哋嚟講一碟就少咗d, 但可以refill架。😉😉附上的麵皮數量剛好足夠,半隻片皮鴨是$178,價錢ok。👌🏻而前菜蘿蔔絲配海蜇,味道同賣相都ok。用餐時間只得90分鐘,因為晚飯時段實在太多人等位,我哋食完後都見到等位人數十分多。

• 片皮鴨