2022-05-06
上星期在公司附近的 樂舍 Shack Rakuraka, 午餐食過 set lunch, 感覺滿意. 政府剛放寬堂食可以有晚市, 今日放工急不急待 約女友去食燒肉. 餐廳地方大, 有酒吧, 開心可以慢慢飲.座位有隔離, 整齊清潔.牆上有最新推介 . 有 酒有肉.先來啤酒, Asahi, 連套餐價只賣 $28- 抵飲啊.於是叫了兩客 抵食套餐(牛, 豬). 各包例湯 , 今晚是冬瓜湯有助消暑. 味道清甜.又送什菜沙律, 沙律菜好爽口, 新鮮, 開胃.兩份石板燒餐用紙蓋著送上, 好熱 !! 店員有經驗, 又細心, 叫我們小心別碰熱石板.我的套餐是 澳洲牛肉眼 200g ($149) , 追加鵝肝($69), 越南虎蝦 ($49), 日本帶子($39) 鵝肝肥美, 帶子鮮甜, 澳洲牛肉眼更吸引.澳洲牛肉眼燒至五成熟, 牛肉香味相當突出, 軟淋淋, 仲有啲燒烤香味.越南虎蝦, 好肉又大隻.飯用上日本米, 入口香滑. 有紫菜, 蛋粒和芝麻, 口感豐富. 一口燒肉, 一口飯, 真滋味! 女友比較細食. 叫了加拿大豬柳 200
政府剛放寬堂食可以有晚市, 今日放工急不急待 約女友去食燒肉. 餐廳地方大, 有酒吧, 開心可以慢慢飲. 座位有隔離, 整齊清潔. 牆上有最新推介 . 有 酒有肉. 先來啤酒, Asahi, 連套餐價只賣 $28- 抵飲啊. 於是叫了兩客 抵食套餐(牛, 豬). 各包例湯 , 今晚是冬瓜湯有助消暑. 味道清甜. 又送什菜沙律, 沙律菜好爽口, 新鮮, 開胃. 兩份石板燒餐用紙蓋著送上, 好熱 !! 店員有經驗, 又細心, 叫我們小心別碰熱石板. 我的套餐是 澳洲牛肉眼 200g ($149) , 追加鵝肝($69), 越南虎蝦 ($49), 日本帶子($39) 鵝肝肥美, 帶子鮮甜, 澳洲牛肉眼更吸引. 澳洲牛肉眼燒至五成熟, 牛肉香味相當突出, 軟淋淋, 仲有啲燒烤香味.
越南虎蝦, 好肉又大隻. 飯用上日本米, 入口香滑. 有紫菜, 蛋粒和芝麻, 口感豐富. 一口燒肉, 一口飯, 真滋味! 女友比較細食. 叫了加拿大豬柳 200 g ($119) , 追加越南虎蝦 ($49), 日本帶子 ($39). 越南虎蝦 , 日本帶子好食, 鮮味 好食冇得輸. 豬柳大大件, 慢慢煎. 石板熱力十足, 燒起好熱. 她切了半件給我. 豬柳肉質也不錯. 店員介紹朋友多, 可以預訂豪華房, 吸煙者又可以出露臺座位. 食材足料, 價錢抵食. 餐廳舒服.