2022-05-06 48 views
上星期在公司附近的  樂舍 Shack Rakuraka, 午餐食過 set lunch, 感覺滿意.    政府剛放寬堂食可以有晚市,  今日放工急不急待 約女友去食燒肉.  餐廳地方大, 有酒吧, 開心可以慢慢飲.座位有隔離, 整齊清潔.牆上有最新推介 .   有 酒有肉.先來啤酒, Asahi,  連套餐價只賣 $28-  抵飲啊.於是叫了兩客 抵食套餐(牛, 豬).     各包例湯 ,   今晚是冬瓜湯有助消暑.   味道清甜.又送什菜沙律, 沙律菜好爽口, 新鮮, 開胃.兩份石板燒餐用紙蓋著送上, 好熱 !!   店員有經驗,  又細心, 叫我們小心別碰熱石板.我的套餐是 澳洲牛肉眼 200g ($149) ,   追加鵝肝($69),  越南虎蝦 ($49),  日本帶子($39) 鵝肝肥美, 帶子鮮甜, 澳洲牛肉眼更吸引.澳洲牛肉眼燒至五成熟,  牛肉香味相當突出,  軟淋淋, 仲有啲燒烤香味.越南虎蝦, 好肉又大隻.飯用上日本米,  入口香滑.   有紫菜, 蛋粒和芝麻,  口感豐富.  一口燒肉,  一口飯,  真滋味! 女友比較細食.   叫了加拿大豬柳 200
餐廳地方大, 有酒吧, 開心可以慢慢飲.
座位有隔離, 整齊清潔.
牆上有最新推介 .   有 酒有肉.
又送什菜沙律, 沙律菜好爽口, 新鮮, 開胃.
鵝肝肥美, 帶子鮮甜, 澳洲牛肉眼更吸引.
越南虎蝦, 好肉又大隻.
女友比較細食.   叫了加拿大豬柳 200 g ($119) ,  追加越南虎蝦 ($49),  日本帶子 ($39).
越南虎蝦 , 日本帶子好食,  鮮味 好食冇得輸.
豬柳大大件, 慢慢煎.  石板熱力十足, 燒起好熱.
她切了半件給我.   豬柳肉質也不錯.
店員介紹朋友多, 可以預訂豪華房,
吸煙者又可以出露臺座位.
食材足料,  價錢抵食.  餐廳舒服.
$280 (Dinner)
  • 澳洲牛肉眼
  • 鵝肝