友人買了團購卷去開餐, 反正飯也要開的, 應約。 店內燈光昏黃, 而且坐得舒服, 很適合情侶燭光晚餐。交了團購卷給店員後, 不足五分鐘先來前菜和湯, 之後一齊湧上枱 好快已經成枱食物, 唯有速戰速決 繁星組合 (半份): 唔知點解起呢個咁”娘”既中文名, 其內容就是炸雞亦, 炸芝士條, 焗薯皮等, 最讚是炸雞亦因為欣賞那酸甜重口味的醬汁, 肉質也鬆滑。炸芝士條唔熱, 所以芝士已凝固, 不會出現如廣告般吐絲情境。焗薯皮: 正常 而隨碟付上的三個醬汁, 我還是獨愛蕃茄醬的甜酸感覺。 南瓜湯: 奶油下了太多, 湯也甜得過份 。 原味嫩肋骨(半份) : 燒汁包裹著整條肉排, 火喉控制得宜, 肉嫩而且骨脆, 唔錯。伴菜的酸椰菜出水太多太濕, 西蘭花則脆夾爽口, 多點蔬菜的配搭比較健康。 主菜: 白汁雞肉意大利麵: 上枱時溫度只是半熱, 忌廉汁亦已凝固 後來要求再重新加熱, 再上枱時已另一境像, 濃郁的奶油香配上有點點over cooked 的意大利麵, 但雞肉, 磨菇和菠菜的份量豐富得令人滿足無比。 凍檸茶 : Cool down 晒 , 爽 ~
友人買了團購卷去開餐, 反正飯也要開的, 應約。
店內燈光昏黃, 而且坐得舒服, 很適合情侶燭光晚餐。

好快已經成枱食物, 唯有速戰速決
脆卜卜好味
繁星組合 (半份): 唔知點解起呢個咁”娘”既中文名,
焗薯皮: 正常
而隨碟付上的三個醬汁, 我還是獨愛蕃茄醬的甜酸感覺。
南瓜湯: 奶油下了太多, 湯也甜得過份 。
凍檸茶 : Cool down 晒 , 爽 ~

2012-02-29
Waiting Time
0 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
脆卜卜好味