2023-11-18 40 views
嚟過呢間燒肉餐廳好幾次 最鍾意佢燒肉高質得嚟又有清酒任飲放題 今次被店員安排坐喺吧檯位 可以睇住店員燒肉嘅過程燒日式魚乾 外面甜甜地 咬落後又鹹鹹地 外脆內軟 當前菜一流牛肉盛盒 總共有七種唔同牛嘅部位 三角胸小排 背峰 牛後腰蓋柳 牛小排 三國肥牛 封門柳 牛板腱 有油脂重入口順滑嘅 亦有牛肉味重有咬口嘅可以試到唔同口感嘅牛肉 好滿足加拿大龍蝦 身為龍蝦控嘅我食過好多唔同餐廳嘅燒龍蝦 而呢度嘅燒龍蝦都算幾高質 面頭加上蒜蓉燒香 龍蝦肉爽彈鮮甜啖啖肉 店員仲畀埋刀叉我哋食 非常有儀式感另外呢度有清酒放題 只係$148/位 出面閒閒地開支sake都幾百蚊 呢度百幾蚊一位仲可以飲飲真係冇得彈 我見出面有廿幾款清酒可以選擇 好適合同朋友嚟把酒長談食燒肉不過今次我地就無叫 試左其他野飲富士山柚子梳打 用咗樽裝嘅柚子梳打 所以就唔會因為加冰兒而將味道溝淡鹹檸檬割威士忌 Highball就飲得多 但係加埋鹹檸檬嘅就第一次飲

可以試到唔同口感嘅牛肉 好滿足

不過今次我地就無叫 試左其他野飲