2023-03-30
跟我一起去西營盤韓國美食之旅韓國餐廳 Uncle Padak 安客蔥雞韓式炸雞 / 水果特飲 / 韓式泡菜煎餅有種好似去咗韓國食咁興奮🇰🇷價格仲好經濟我好鍾意食韓國嘢,食完有種令人變回年輕嘅感覺,呢間係好高人氣嘅韓國餐廳。🐔食雞食到你飽系列有lunch combo $108(無骨炸雞、醬油雞、蟹籽飯團、沙拉、蘿蔔、麵豉湯)熱辣辣☄️要趁熱食,必試醬油雞翼,外層嘅薄身炸粉尤其鬆脆,油份算少,又好入味。而無骨炸雞很酥酥脆脆,再配上蟹籽飯糰,唔使沾豉油都好好味。🍹飲品方面我叫了一個士多啤梨冰沙特飲,香濃嘅新鮮士多啤梨,邊飲邊食炸雞,簡直係絕配啊!下次可以試埋朱古力。🐮泡菜豆腐湯$108食韓國菜,怎少得泡菜牛肉豆腐湯。大量的韓國泡菜配上煮熟的牛肉片,微辣,口味算好地道。🥬泡菜煎餅$88係好地道的韓國傳統小食,這個用上了偏酸的泡菜,做到非常酥脆又惹味,無論我多飽都會不斷食。我同朋友都好滿意今次午餐,等我下次都帶仔仔嚟先,因為佢好鍾意牆身嘅江南大叔。
韓國餐廳 Uncle Padak 安客蔥雞
韓式炸雞 / 水果特飲 / 韓式泡菜煎餅
有種好似去咗韓國食咁興奮🇰🇷價格仲好經濟
🐔食雞食到你飽系列有
lunch combo $108
(無骨炸雞、醬油雞、蟹籽飯團、沙拉、蘿蔔、麵豉湯)
而無骨炸雞很酥酥脆脆,再配上蟹籽飯糰,唔使沾豉油都好好味。
🐮泡菜豆腐湯$108
🥬泡菜煎餅$88