2023-12-28
男朋友激嬲左我,不過見佢肯帶我食我最鍾意嘅日本餐廳《悅火》就原諒佢啦♆(⃔*`꒳´ *)⃕↝我地叫左呢個《悅》商務套餐( •̀ᴗ•́ ) ̖́-°ʚ♡ɞ°鮑魚煙煙韌韌有咬口!°ʚ♡ɞ°刺身兩點賣相吸引,刺身嘅油甘魚和鯖魚,真係食到我心水直流🤤!首先講下油甘魚,呢種魚一向以油脂豐富同肉質細膩見稱,切片嘅時候都已經見到佢嘅新鮮度,一片片透明嘅魚肉猶如藝術品般擺喺碟上面,夾一片落口,即刻感受到油甘魚嘅油潤同鮮味,真係魚味濃郁得黎又唔覺膩口,每一刀都切得超薄,簡直係 melt 喺口入面👍!轉頭再試下鯖魚嘅刺身,嗱!呢個就更加驚喜喇!鯖魚嘅口感比油甘魚更加結實,啖啖肉感,而且因為佢嘅魚片切得厚少少,所以可以真真正正嚼得出佢嘅鮮美,重啲脂肪嘅鯖魚,夾埋啲食用芥末同醬油,剛剛好可以中和下油脂嘅感覺,個舌頭真係感受到一陣陣嘅海洋滋味,盡顯生魚片嘅原汁原味😋!總括嚟講,呢兩款刺身無論係喺質感定係味道上都達到咗超高嘅水平,令人食過之後難以忘懷,下次冇理由唔黎再試!°ʚ♡ɞ°燒物盛 五品非常之豐富,入面會有日本迷你蕃薯,牛舌,黑豚五花腩,雞髀肉,魷魚!我就最鍾意食佢哋嘅雞髀肉,肉質夠滑,雞髀肉仲好厚肉添!°ʚ♡ɞ°蒸
我地叫左呢個《悅》商務套餐( •̀ᴗ•́ ) ̖́-
°ʚ♡ɞ°鮑魚煙煙韌韌有咬口!
°ʚ♡ɞ°蒸蛋都好香蛋味,仲好滑溜添!
°ʚ♡ɞ°壽司四貫有四款精選嘅壽司,入面有帶子,金目鯛,油甘魚,赤身!油甘魚魚油味好香,仲非常之肥美添!其他壽司嘅刺身質素都好好!
°ʚ♡ɞ°仲有漬物同吸物,奉送 甜品或咖啡!