2023-10-28 1412 views
『深水埗-回憶客棧』 回憶,總是美好的,所以要與最愛的人一起創造。.『回憶客棧』一入到門口已經有一陣懷舊嘅味道,昏黃嘅燈光,加上懷舊嘅音樂同埋裝飾,令人一秒回到過去💫開心飯局,約埋一班知朋好友,一齊食串燒飲下啤酒,真係相當之Chill呀🍻.值得介紹嘅係呢一到嘅招牌花甲粉🌟花甲嘅份量都唔少,而且都幾大隻,食落口冇沙,仲有少少海水味😋而粉就煮得岩岩好,重點係吸晒啲湯汁!好入味!呢度仲有香港比較少見嘅小龍蝦!隻隻蝦都係好新鮮,又係吸滿哂香香辣辣既汁,每一隻都好惹味😋燒生蠔都幾大隻,燒完冇縮水,配上蒜蓉食,是我的最愛💕而其他串燒都係新鮮滾熱辣咁樣燒出黎!燒得好好食!地點喺深水埗地鐵站附近,搵到嘉頓就係嘉頓斜對面,好方便大家約埋三五知己一齊嚟食!.回憶客棧 (富臨門大廈) (深水埗)📍深水埗青山道9-15號富臨門大廈地舖
『深水埗-回憶客棧』
回憶,總是美好的,所以要與最愛的人一起創造。
值得介紹嘅係呢一到嘅招牌花甲粉🌟
燒生蠔都幾大隻,燒完冇縮水,配上蒜蓉食,是我的最愛💕
而其他串燒都係新鮮滾熱辣咁樣燒出黎!燒得好好食!
回憶客棧 (富臨門大廈) (深水埗)📍
深水埗青山道9-15號富臨門大廈地舖