2019-10-27 56 views
素來中上環都係我打卡既地方太多小店舖係度啦! 每一間都有獨特性哩間重勁 門面有左青龍,右白虎,佢既牌坊係用木板 毛筆寫成既 「我愛慢煮 」江湖味十足。入到去又唔喺咁既,紅色磚牆,掛上少少乾花 配上高腳枱櫈,反而似韓風簡約嘅格局添。間店主打慢煮方式泡製食材 重點價格平宜,我試過佢太子間既姐妹店「慢煮工業」 主菜安格斯頂級西冷牛扒 (小) $ 138西冷牛扒肉嫩蒜煎好香 配上牛扒 層次更突出唯一問題係隻碟比較滑 成日都切唔到野48小時羊後膝 $138羊後膝肉鬆軟嫩重點唔重羊so味大大隻 啖啖肉一定要share 先食得晒芝士溫泉蛋大啡菇 $36最出色係個大啡菇個蛋好滾動咁流出黎 勁match 隻大啡菇芝士忌廉菠菜苗 $32第一次咁食菠菜苗 芝士忌廉都好夾重可以大大啖食芝士tim飲品荔枝接骨木花特飲 $38荔枝同接骨木根本係姐妹黎 因為接骨木味近似荔枝味 唔會有好大既衝突 正所謂有得飲有得食有埋荔枝肉係度 配絕呀!比利時琥珀啤酒$42朋友點左枝啤酒哩枝標旁既花香 蜜甜 焦糖香味完完全全帶到出黎小清新 啱晒d 少飲啤酒 又想試飲既朋友女仔都好岩對啦, 店舖做緊個活動,係Facebook 打卡即送

素來中上環都係我打卡既地方
太多小店舖係度啦! 每一間都有獨特性
哩間重勁 門面有左青龍,右白虎,
佢既牌坊係用木板 毛筆寫成既 「我愛慢煮 」江湖味十足。

主菜

重可以大大啖食芝士tim

飲品
荔枝接骨木花特飲 $38
正所謂有得飲有得食
有埋荔枝肉係度 配絕呀!

比利時琥珀啤酒$42
朋友點左枝啤酒
哩枝標旁既花香 蜜甜 焦糖香味
完完全全帶到出黎
小清新 啱晒d 少飲啤酒 又想試飲既朋友
女仔都好岩

對啦, 店舖做緊個活動,係Facebook 打卡即送炸芝士條! 炸得好鬼好味囉! 衰d個句 點都打下卡 拎野食😂

埋單:$424
選址上 真係好出色