2014-02-09 9343 views
餐廳位於食肆林立嘅灣仔QRE, 覆式有上、下兩層,一邊檣有玻璃窗令光線射進餐廳,而窗台上種滿香草,被安排坐落窗台旁嘅餐桌,有唔錯景觀仲有Rosemary 係旁邊添。午市套餐非常扺食又有多款選擇,今次叫咗兩個$188套餐,一牛一豬。餐包係熱辣辣嘅法包,配有蒜蓉橄欖油醬、芝士粉,另有包裝牛油、橄欖油、醋。蒜蓉橄欖油醬非常濃味配麵包食一流,不過有啲怕口氣太大 。 是日餐湯係意大利雜菜湯,湯夠晒熱而且蔬菜味道清新兼酸酸地,好開胃。主菜之前有一款pasta,今次係蕃茄意粉。 份量好大好似主菜咁,有鮮蕃茄肉但味道較淡,意粉較粗身,食完成碟都已經八九成飽喇。牛肉薄切配薯菜,朋友話肉質幾好剛熟,味道好濃有啲過咸,粗薯條新鮮炸脆卜卜。而我個豬扒烤到金黃色有好多香料喺面,肉質結實而味道都係偏重,旁邊伴菜新鮮減低油膩感覺。套餐包埋餐茶同甜品,紅茶香濃而檸檬新鮮,兩者味道好夾。 甜品係有焦糖面嘅奶布甸,質地好杰都幾漏。呢個set lunch份量好多,男士都好足夠,對女生嚟講確實好吃力去完成。 所以係十分抵食咖。

$206 (Lunch)