2016-02-17 1455 views
香港地好味既蛋包飯好難搵所以每一次去親天后都會好想食呢度既蛋包飯由最平6x一個飯食到最平98一個飯每次都會加15蚊變做溶岩蛋最鍾意睇睇佢介開個蛋流d蛋汁出黎果一下我最欣賞佢呢度既蛋包飯裡面既飯係炒飯唔似得某某連鎖店只係白飯 今次我order左白汁海膽蛋包飯佢既白汁有少少似淡味卡邦尼汁,加埋炒飯再mix埋d溶岩蛋汁都唔太漏,仲好豐富好滿足而炒飯都夾雜左一定份量既海膽絕無欺場on top再加返d胡椒粉,一個女仔finish一個飯都冇問題,但係由於我想試其他野結果都係同人share 小食方面我地仲order左牛舌串燒同清酒燒蠔,個牛舌男朋友話幾好食,不過我唔食所以冇comment至於個燒蠔,粒蠔應該係廣島蠔所以燒到出黎細細粒,不過都幾新鮮有d海水味,即燒熱辣辣加上清酒既香味好易入口,令人好想再encore多次🙈🙈侍應哥哥服務幾好,可能我地食得早加上係平日人都唔多所以好好坐,唯一美中不足既係佢改左menu少左好多蛋包飯既選擇,竟然冇左我最like既豚肉蛋包飯😭😭😭😭
香港地好味既蛋包飯好難搵

所以每一次去親天后都會好想食呢度既蛋包飯

由最平6x一個飯食到最平98一個飯

每次都會加15蚊變做溶岩蛋

最鍾意睇睇佢介開個蛋流d蛋汁出黎果一下

我最欣賞佢呢度既蛋包飯裡面既飯係炒飯

唔似得某某連鎖店只係白飯

今次我order左白汁海膽蛋包飯

佢既白汁有少少似淡味卡邦尼汁,

加埋炒飯再mix埋d溶岩蛋汁都唔太漏,仲好豐富好滿足

而炒飯都夾雜左一定份量既海膽絕無欺場

清酒燒蠔

2015-10-28
$150 (Dinner)