2018-06-27 246 views
近年6月學生考試後的日子,我母校最老友教我中文兼我的女童軍老師都會請我去YOHO MALL補食生日飯,因為母校係YOHO最近果間中學,巧合前一排我屋苑收到午餐第二個餐半價的宣傳優惠券,我當然乘機要恩師請我食去呢度好西一開始就上我至愛的黑糖麵包,在堂食可以任食,所以我和老師一人食一條,原本我諗叫多一條打包,在堂食一條,原來要俾$10,之前我自己一個人堂食可能因為冇添食,可以免費打包一條~~~是日餐湯係粟米忌廉湯,粒粒粟米食落去,加上個湯幾濃,感覺好飽又好飲~~~美國牛柳扒($178),塊扒其實唔係大件,七成熟感覺跟全熟差不多,我喜歡個薯條粗得來又好食~~~燒盲槽魚柳($118),盲槽魚柳好大塊,下面有炒飯,好在我跟老師兩款食物SHARE食,原來魚柳下有炒飯,但個人本身唔太喜歡OUTBACK的炒飯,所以只是食魚柳,本身食咗一條黑糖麵包和飲咗餐湯打底的我已經感覺飽飽地~~~餐飲凍檸水,感覺好大杯~~~用咗券後$266埋單,真係多謝老師請客(好似我讀緊中四時佢已經開始請我食生日飯)期待來年老師再跟我到YOHO的食肆慶祝生日

餐飲凍檸水,感覺好大杯~~~

期待來年老師再跟我到YOHO的食肆慶祝生日
2018-06-25