(Non-member)
小妹一同鍾情雅, 舒適嘅餐廳. 咁啱我生日, 朋友話去呢間樓上cafe 試下喎, 貪佢可以任坐, 無限交枱時間 (坦白講, 小妹有d 唔想, 因為之前去過d 樓上cafe 又黑又dirty, 不過今次係d 朋友請, 咁佢吔話事啦.) 7pm, 一入到cafe, 有d homemade feel, 環境乾淨最緊要. 坐低咗, 飲杯水先. 我同另外一位朋支先到, 等緊人齊之際, 我吔發覺呢間cafe 原來有飾物賣, d 款ok 又便宜. 無諗過樓上cafe 有accessories 賣, 啱哂我呢d 鍾意扮靚同shopping嘅人. 齊人啦, 我吔4位美女叫咗清酒煮蜆 (少少酒味帶甜我飲咗啖湯, 好鮮甜) 鱆魚餅, 雞肉沙律 (超正, 個汁好正), 滑旦雞肉丼餐, 天婦羅餐 (天婦羅d 粉炸得唔厚), 芝士焗青口…嗰晚cafe 張張枱都有客, 但係唔覺得迫, 不過隔離枱d 人玩”層層疊”, 一跌落嚟嗰下, 5, 6 個人一齊叫, 有d嘈.我吔叫咗2 個甜品, 一款雪糕格餅同雪糕生果船 ( 正碓名我忘記了). 格餅ok 好味, 雪糕生果船好凍, d 生果雪得好冰, 有d 雪霜响面.

我吔叫咗2 個甜品, 一款雪糕格餅同雪糕生果船 ( 正碓名我忘記了). 格餅ok 好味, 雪糕生果船好凍, d 生果雪得好冰, 有d 雪霜响面. 我吔見到menu d 甜品好吸引, 女仔最like 甜品!!

有款甜品係有個雪糕响件厚多士上面, 下次一定要試, 今餐太飽, 食唔落.

我吔由7pm 坐到11:30pm, 足足吹水4.5鐘, 無趕我吔走, 正!! 之後走, 落去搭MTR, 超方便. 難得响MK有呢d質素嘅樓上cafe, 值得一讚!!

2012-06-22
Celebration