2011-05-28 12 views
星期六下午同屋企人搵地方食晏,行過海光街時老婆發現呢到開咗間Turkish嘅餐廳,老婆話想食而我又未食過土耳其菜,於是試下新嘢。可能新開關係,人唔係咁多,打開餐牌睇下,主要係Doner Kebab 燒烤為主。老婆同阿仔要咗Doner Kebab roll,一個係羊另一個係牛,我叫咗個牛Doner Kebab 配飯同菜。落柯打後先奉上麵包同油醋,麵包外脆內嫩而夠熱又有麥香,點d油醋十分討好。我嘅主菜有烤牛加上少少菜,同一d飯,可能因為係用rotating roast 嘅關係,肉質較乾,但味道都ok,而飯就幾合我心意,粒粒分明有飯味,而且帶d香料味。枱上有三種分別係薄荷、蒜頭同辣味嘅sauce,個樣有d 似印度菜用嚟點薄脆個隻汁。試咗薄荷味道唔特出,但辣味就幾醒胃,用嚟點肉可以令肉唔會太乾。太太同阿仔嘅doner roll有French Fries 伴碟,份量不少但因為冇試所以唔知味道如何。另外老婆叫咗土耳其紅茶而我同阿仔就叫咗蘋果茶,紅茶試咗一啖,但覺太濃,not my cup of tea。蘋果茶甜度ok但唔覺好有特式。總體嚟講食品水準都可以,招呼同地方都幾好,價錢亦唔算貴。可以一試。
2011-05-28
$110 (Lunch)