2020-09-15
星期一夜晚八點幾本身諗住同我fd去食壽司郎,點知壽司郎冇晒位。所以就 是但揀咗呢間,橫掂又未食過所以想試下,喺門口企咗一陣,等埋個fd先入去,感覺上位置,幾好唔會太迫定係點。環境OK,雖然座位比較少。嗰陣時樓面有兩個服務生,一個男嘅年輕啲一個女嘅師奶嗰種feel。我同我fd行咗入去,喺門口個位度睇Menu,本身以為好似大家樂嗰啲咁,落完單俾埋錢先可以坐喺度食,(我同我個fd研究呢一樣,係咪買完單先可以坐喺度食,討論咗都有幾句)個男嘅企喺附近收銀嗰度又唔講,我同個friend又唔知。跟住我個friend見到枱面有Menu先知道可以坐喺度落單。(成件事好On,9😂)然後我同個fd正要走去坐,跟住個女仔啱啱先忙完,喺入面(廚房嗰啲位)走出來話「量咗體溫未」之類的要量體溫先入座,跟住個男仔就幫我哋量體溫。跟住我同我friend選擇困難,個女嘅服務員就主動走過來同我哋講,「呢個唔錯㗎,係唔係要依個?如果要嘅話就嗌咗先,因為要整10幾分鐘」跟住我同我個fd就嗌咗同一個餐。😂我同我個friend對住食,跟住我見住我個fd背後嗰張枱D人起身,跟住我睇住個男服務員,淨係執咗客人食淨嗰啲啲碗入去(廚房嗰啲
我同我個friend對住食,跟住我見住我個fd背後嗰張枱D人起身,跟住我睇住個男服務員,淨係執咗客人食淨嗰啲啲碗入去(廚房嗰啲位)走到出嚟就企咗喺度。
我當下心諗唔抹枱嘅咩???
我當下好反感,因為依家有疫情,所以會覺得抹枱係理所當然,佢自己又懶乾淨咁帶手套執碗
跟住見到個阿姐教佢點樣用網上外賣平台部機,先發現原來佢係新來
🙄(但係即使係新來,我都覺得呢啲嘢好基本
跟住個阿姐可能都係唔放心佢,唔知佢有冇抹枱,所以佢走咗去抹果一張枱
個阿姐幾好抵讚
雖然明白新人乜都唔識....但呢個冇嘢好講
同我個fd唔知食咗個咩餐$58,炸雞🍗嘅東東 味增湯同埋白飯,個炸雞外脆內軟主要內面好味,佢脆係比較林身嗰種脆,感覺爭D,外面脆一定唔夠 豪大大脆,冇嘢好講所以呢間餐廳感覺不過不失,淨係單純想試下,之後冇咩必要都唔會再食
。
Ps.抹枱嗰塊布,我唔知道有冇加消毒嘅嘢入去,希望下次衛生做足啲,畢竟而家係疫情,凡事小心為上,建議可以搵啲消毒嘅嘢噴完先抹,必竟執枱抹枱都係喺客人眼前發生,有啲嘢做唔好,客人嘅壞印象就會係個心入面。希望有啲嘢可以做足啲