2009-07-21 39 views
是晚, 約了齋妹睇戲, 因為老細突然要應酬而有幸地逃出我的地獄星期一, 可以早一點走, 先來到尖沙咀, 等女友放工吧. 天氣熱, 在碼頭等等等, 心想找些東西止止渴. 其實主要意思是想解解熱. 涼茶館不是, 買汽水又不想. 遠處望見雪糕車, 童心突起. 我要食雪糕!!!行過去, 富豪雪糕, 由細係尖沙咀食到大, 從以前的Bedford麵包車, 到而家的Ford Transit. 永遠都是那滑滑的雲呢拿雪糕, 永遠都是那甜甜的威化筒. 要快快食, 不一兩啖, 便可以成隻吞落肚. 要慢, 小時候, 總愛慢食, 雪糕溶到成手都係, 慢慢舐, 慢慢享受那個軟雪糕. 富豪啊, 希望你永永遠遠, 為小朋友, 大朋友服務.

富豪啊, 希望你永永遠遠, 為小朋友, 大朋友服務.
$7 (Other)