因為之前同朋友食過其他yogurt所以專登係openrice搵雨仲有邊間好食見到有間新開既cherry on top咁岩果一日出將軍澳就一於試下啦一去到 見到果度塊板畫果杯yogurt畫得好真之後果度d店員姐姐主動咁樣去同我地介紹因為實在諗唔到食咩味好店員姐姐就問我地鐘意食甜d定酸d我自己就鐘意食酸d既 所以姐姐就推介我食荔枝味同埋原味不過我始終都揀左原味因為想比對下同我以往食開既有咩唔同之後就去揀配料我揀左士多啤梨 果味圈圈 可可格格脆 玉米片仲有我最鐘意食既乳酪燒餅可能我揀左好耐d yogurt 係我比錢果陣就開始融之後後尾我問果度d姐姐先知原來果度既yogurt係non fat 同埋入面係冇奶既所以同平時係街食既yogurt唔同同埋佢唔係雪糕 入面冇奶所以佢既texture係會冇咁firm所以融係正常既~真係唔食過都唔知原來yogurt冇奶同有奶係會有咁多野學問不過講到最尾 我真係覺得呢間既原味係真係幾好味唔會有過多既奶味反而乳酪既酸味就好強隨意咁配下d玉米片都會好好味而且又夠凍 真係食完個人都涼哂今個夏天我一定會勁食呢個yogurt!!!!!!!
好好食^^

之後後尾我問果度d姐姐
所以同平時係街食既yogurt唔同
同埋佢唔係雪糕 入面冇奶
所以佢既texture係會冇咁firm
所以融係正常既~

真係唔食過都唔知原來yogurt冇奶同有奶係會有咁多野學問

不過講到最尾 我真係覺得呢間既原味係真係幾好味
唔會有過多既奶味
反而乳酪既酸味就好強
隨意咁配下d玉米片都會好好味
而且又夠凍 真係食完個人都涼哂
今個夏天我一定會勁食呢個yogurt!!!!!!!
2011-05-30
TakeAway