華豐是一家以前以賣叉燒而聞名的燒臘店,他們的叉燒非常美味,從一家由燒臘店轉型為燵爉茶餐廳,而這家茶餐廳平時門外經常排隊,尤其有三分之一的客人是來自大陸的遊客。因為我和同事剛好要到附近買東西,所以順便光顧了這家餐廳。我的同事點了他們的四寶飯和例湯,賣相吸引,而且味道應該也不錯,特別是雞肉,口感好,且帶有新鮮的雞味。另外,我點了一份海南雞脾飯,雖然米飯略嫌有點硬,但雞肉的質地還算不錯。他們的凍檸茶非常好喝,相對於現在很多茶餐廳的飲品,可以飲得落口,又真係到好飲嘅地步都算係咁!無骨海南雞脾飯飯⭐⭐⭐HK$90賣相擺設靚,雞🐓味好,似走地雞,但整體okay,但飯比較硬。四寶飯⭐⭐⭐⭐Hk$72賣相極吸引,我同事話好好👍🏼食不過我見到佢嘅「燻蹄飯「都應該睇落去唔錯,同埋好多人叫佢哋嘅「臘腸飯」,如果唔怕肥應該都可以選擇一下!

無骨海南雞脾飯飯⭐⭐⭐
HK$90

四寶飯⭐⭐⭐⭐
Hk$72
賣相極吸引,我同事話好好👍🏼食

凍檸茶
四寶飯