2018-12-27
今晚同朋友去中環食dinner,因為要說朋友食完晚飯再去OT,所以決定在中環區吃飯。吃完飯後朋友跟我說很想食點品,問我想不想吃雪糕,雖然剛過聖誕節天氣依然熱,吃雪糕也不會打冷震,所以好難得來中環陪朋友,食埋杯雪糕都好。我們行到大斜路一間雪糕店叫“Emack & Bolio's ” ,雪糕店裝修得好西化,內裡仲好光猛,一入去仲有好多朱古力曲奇,雪糕蛋糕及各式不同配搭的雪糕筒,七彩繽紛好吸引呀~我就點了coco pops with grasshopper pie,一杯份量都好大,2個人分剛剛好, 薄荷朱古力碎曲奇係雪糕店的best choice no.3 , 我同朋友都喜歡薄荷味雪糕,我們必選它,哈哈。味道方面, 薄荷味很香濃朱古力味碎曲奇都唔會太甜,雪糕筒真係好好味,外面的coco 脆卜卜雪糕筒都很好味,唔怪之得我朋友推薦我來一杯雪糕啦~