2019-10-26
前幾日去左⛩戲曲中心食Lunch🍽今次擇左🍀遊園。茶記🌳 如果係西九行過去戲曲中心門口...餐廳位置有小小隱蔽...第一次去既朋友可能要花小小時間搵記得係地面個層售票處行上去一層樓梯就會見到一間餐廳...再行入小小就會見到🍀遊園。茶記🌳😉平日中午都有好多食客(食客大部份都係係附近返工),一入到去見到好多人都只叫兩類食物🍚燒味飯 芫茜湯車仔麵🍀🍜我就擇左招牌蜜汁叉燒拼燒腩仔+一杯熱飲 = 套餐價錢 HKD68 禁熱天氣我就擇左凍飲+ 多2蚊💰💰叉燒肥瘦比例平均,味道燒腩仔🐽主要分四層😋一層脆皮,一層肉,一層細細肥肉,最後個層🐽燒肉比例就好似 1: 2 :1 :3另一款比較多人叫🍀芫茜湯底 (加$5 )🍀車仔麵🍜 成碗車仔麵🍀青翠色🍀好吸引😍😍味道就吾知係點,下次會試下🤣如果叫🍜車仔麵🍜既朋友要注意,有最低消費浄餸配清湯要叫夠50蚊💰💰
禁熱天氣我就擇左凍飲+ 多2蚊💰💰
叉燒肥瘦比例平均,味道
比例就好似 1: 2 :1 :3