2021-01-25
終於到左週末,可以同老公行下街,食下野,一直都想去戲曲中心行下,一來交通超方便,二來去欣賞呢個建築物既設計,感受一下戲曲藝術行完之後,就去醫肚,滿樂中菜位於一樓,由出面望入去,已經比裝潢吸引左,因為成間主色用左綠色為主調😍好似翡翠一樣🤩老公鍾意食中菜就入左去勒,餐具全部都係綠色,好靚我地點左個二人套餐🤗包括一款點心,靚湯,一款小食&一款粉麵杏汁燉白肺湯😋侍應推介,因為係佢地食店不容錯過的佳餚👍🏻奶白色超熱燉湯,好香杏汁味,仲係食到好蓉既杏汁,豬肺又夠滑,真材實料,飲完成身暖晒,椒鹽九肚魚😋呢個一定要襯熱食,因為非常香口,而且炸得外脆內軟口感亦鬆化沙爹牛肉炒河😋平時食乾炒牛河就食得多,呢個以沙爹醬炒😋令到成碟炒河好香濃,而且牛肉嫩滑多汁,河粉又夠彈牙,非常可口點心就揀左鮮蝦燒賣皇😋叫得燒賣皇真係無錯,真係大大粒,好夠份量,而且用料好足,有成隻蝦架,即叫即蒸,熱辣辣好食桂花糕😋桂花香味都幾突出,唔會太甜,岩晒我口味
我地點左個二人套餐🤗包括一款點心,靚湯,一款小食&一款粉麵
杏汁燉白肺湯😋
椒鹽九肚魚😋
呢個一定要襯熱食,因為非常香口,而且炸得外脆內軟口感亦鬆化
沙爹牛肉炒河😋
點心就揀左鮮蝦燒賣皇😋
桂花糕😋
桂花香味都幾突出,唔會太甜,岩晒我口味