2022-04-25 1565 views
假期鬆一鬆,同屋企人去戲曲中心行吓,見有中菜館順便食lunch~落單之後等咗幾個字之後一次過黎咗好多份點心😆1. 竹笙豆苗餃: 調味啱啱好,夠味得黎唔會蓋過蝦嘅鮮味,入面亦好足料2. 滿樂蝦餃皇: 飲茶必叫蝦餃,呢度嘅蝦餃都算中上,蝦肉夠彈牙,皮雖然厚薄適中,但略嫌唔夠煙韌3. 香煎臘味蘿蔔糕: 個人認為少伏,外型工整,但實則粉偏多,整體感覺較淡,可能算係口味比較健康嘅蘿蔔糕(?)4. 水牛芝士蝦春捲: 春捲夠熱辣辣同香口,入面亦有好多蝦,但真係唔太食到水牛芝士...5. 香煎韭菜粿: 餡入面主要有韭菜、肉粒同蝦,啖啖咬落都充斥韭菜香味,配埋蝦同肉粒口感更加豐富同更鮮味,皮薄餡靚6. 荷香瑤柱珍珠雞: 糯米煮得恰到好處,好黏糯,調味亦好好,但瑤柱絲、冬菇粒、肉粒等材料都偏細粒同少7. 蟹籽北菇鮮蝦燒賣皇: 冇錯又係蝦!🤣 同樣地都係好多蝦亦夠彈牙,但個人認為菇味唔夠出中途經過姐姐嘅熱情推介後,加點咗燒味8. 玫瑰豉油雞(半隻): 呢隻雞真係冇得輸,鹹甜適中、口感嫩滑,我平時食雞有時都怕肥唔會連皮食,但今次呢隻真係又瘦皮又薄,但口感完全唔會嚡,令人忍唔住一嚿接一嚿整體感覺味道好、服務好、

落單之後等咗幾個字之後一次過黎咗好多份點心😆

中途經過姐姐嘅熱情推介後,加點咗燒味

整體感覺味道好、服務好、環境好,如果枱同枱之間距離可以相隔遠D就更好~