2024-05-19
Arcadia📍:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓🚗:銅鑼灣地鐵B出口 步行5分鐘📞:+852 9330-0396💲:~HKD560/head for dinnerFood quality✔️:海膽三文魚籽配多士、Ray’s Me Up👌🏼:澳洲M3和牛肉眼排、煙燻西班牙八爪魚配墨魚汁意粉、Melonade 總結:😋一間極度打卡夢幻餐廳🍴室外同室內行花園路線 一入嚟就知係港女打卡熱門點 非常靚 唔意外地價錢定位係偏離大市嘅貴 當中對面三枱生日🎂閒日都坐滿客 都知大家主要嚟都慶祝多😋無論飲品定食物打卡味都好濃 唔食飲得都睇得影得 愛好💕儀式感嘅朋友唔好錯過呢間 室內外嘅裝修風格都有點唔同 而且整層都係餐廳 環境超大 想打卡都有排你打😋呢度酒同非酒類嘅選擇都好多 而且造型都好有創意 員工就推薦飲酒嘅朋友試premium cocktails 我問佢邊杯最打卡 佢就話可以試下Ray’s Me Up 以金賓威士忌🥃做基底 配上肉桂片同蘋果片 一上枱有嘢蓋住 拎開煙霧又係打卡 飲落係極重煙燻味 最後再帶有酒香 好睇又好飲😋海膽三文魚籽配多士作為前菜都唔錯 海膽鮮甜唔腥
🚗:銅鑼灣地鐵B出口 步行5分鐘
📞:+852 9330-0396
💲:~HKD560/head for dinner
Food quality
✔️:海膽三文魚籽配多士、Ray’s Me Up
總結:
😋海膽三文魚籽配多士作為前菜都唔錯 海膽鮮甜唔腥 畀嘅分量都舖滿三分之二塊 上面仲有金箔 富貴嘅一碟😎
😋要讚係服務幾好 不過以呢個定價係好合理嘅事 員工會逐樣講下邊款最推薦 第一次嚟嘅朋友都可以聽下佢哋意見
🤔主菜試咗和牛肉眼排🥩同墨魚汁意粉 我會推薦後者多啲 和牛就叫咗三成熟就略有點過火 牛味就濃嘅但未到嫩 主要係性價比比較低
🤔八爪魚🐙配墨魚汁意粉就成大條八爪魚一上枱就知份量夠 意粉就係本身麵條係已製嘅墨汁而唔係後期再混 好處係約會唔怕笑老尷 壞處就係冇咁好食 不過嗰意粉調味有啲蒜幾香 煙燻嘅八爪魚都夠咬口同爽 唔錯
🤔非酒類嘅mocktail試咗Melonade 飲落就係蜜瓜🍈奶 同便利店嗰啲差唔多
🤔呢樣唔關餐廳事 但OR嗰地址係錯嘅 被佢fake咗去另一道 大家都係睇返GM
😨性價比真係好低 不過香港好似從來不缺有錢人 而且佢定位係打卡多啲 所以閒日都見其不缺人流🫡