2021-12-09 27 views
難得朋友入來元朗,週末就去屏山行下,順便去吃好嘢。吃過一糖嘅朋友都知道窩夫同甜品都好出色,知道佢哋係隔離開咗間cafe,帶埋朋友一齊去試試。🍳煙三文魚全日早餐($78)全日早餐有齊煙三文魚、牛油果、煙肉、炒蘑菇、茄汁焗豆、牛角包同炒滑蛋,食材豐富,絕對吃得出用心製作及食材挑選的堅持。🦀酥炸軟殼蟹煙肉漢堡🍔伴番薯薯條🍟($98)原隻軟殼蟹迫爆成果包,果然係真材實料,隻蟹炸的酥脆,夾埋煙肉同蔬菜,口感層次豐富,必點推介。👍🏻平時都係配薯條,今次用咗番薯來代替,我最喜歡厚切嘅口感,香脆而不油膩,帶出番薯嘅甜味。🥯煙三文魚牛油果配沙律拖鞋包($48)大大塊煙三文魚,拖鞋包帶少少甜味,塗上一層牛油果蓉,簡簡單單的原味道。🍵黑糖薑汁鮮奶($38)好有驚喜,濃濃的薑汁,絕對係天然的味道,配上鮮奶,飲完成個人暖笠笠。🍹咖啡梳打($42)原來梳打同咖啡都可以咁夾喔,可以一試。年輕店主送咗一盒四款即將推出的生酮甜品俾我們試食,每件都咁精緻,味道好好,同普通甜品分別唔大,啱曬喜歡甜食又想Keep的女士。總結,環境同食物都好滿意,吃到用心製作的味道,一定會再來支持小店,順便去埋一糖飲糖水。

🍳煙三文魚全日早餐($78)

🦀酥炸軟殼蟹煙肉漢堡🍔伴番薯薯條🍟($98)

🥯煙三文魚牛油果配沙律拖鞋包($48)

🍵黑糖薑汁鮮奶($38)

🍹咖啡梳打($42)
原來梳打同咖啡都可以咁夾喔,可以一試。