2019-02-21
睇到fb post而特登揾到黎呢道潮聖既 位於深水埗既呢間炙小店舖面唔大 只有七.八個座位 好彩堂食既人唔多 主要都係外賣用marker寫好數量後 就可以俾師傅即刻整了鰻魚手卷 ($15)手卷有三大塊鰻魚 肉質爽口彈牙 而鰻魚本身就沾上左鰻魚汁 我無另外再落豉油都好夠味 醋飯酸酸甜甜 紫菜又夠脆 好好味海膽帶子手卷 ($55)男朋友原本想叫軟殼蟹手卷但係咁岩賣曬 所以唯有轉叫呢個 帶子好大粒又夠鮮甜 海膽都夠新鮮 男朋友食完大滿足叫左一共十件壽司 其中五件係$5件既手握壽司 不過不失 味道可以中間個排就係即做既火炙壽司 睇落吸引好多 不過就略嫌燒得比較乾身 我都係中意表面微炙 有豐富油脂既個種 但係$6一件火炙三文魚又真係幾抵既Btw我終於知道點解隔離枱個男仔會獨自堂食左3個手卷 我下次都會再番黎試埋其他手卷
用marker寫好數量後 就可以俾師傅即刻整了
鰻魚手卷 ($15)
海膽帶子手卷 ($55)