2023-07-04 738 views
朋友話想食甜品🍰要介紹一間好好食既手工千層蛋糕舖頭比我識,呢間既cake係用日本蛋🥚韓國麵粉,法國牛油和忌廉🧀德國牛奶製造🥛全部材料都係精心挑選,唔怪得佢咁好味喇😋仲要佢既蛋糕款式多,而且性價比高,我地就簡係飯後黎一件喇。一去到果然款式好多,有榴蓮,椰汁🥥薄荷朱古力🍫伯爵茶☕️Oreo🍪芒果等🥭個個顏值好高,好足料,忍唔住買左黎試,超滿足🌟椰汁千層蛋糕 $40呢款千層蛋糕係出面就可以見到入面有滿滿既椰子肉🥥而且每一層都有,多到就黎流出黎。一食落去係有好濃既椰汁味,有唔會好甜,入面既cream又唔多🍰千層皮好薄,啖啖椰汁肉,勁有嚼口,我自己食左成件都完全唔會膩,真係好真材實料,唔會好甜同奶油唔多真系食多件都唔驚會肥😙🌟榴蓮千層蛋糕 $42一打開就聞到好濃既榴槤味,呢件蛋糕份量好足,好重手下,用左好多層去製造,每一層都可以見到滿滿既榴槤肉🍰食落去好絲滑,cream同樣都係唔多,食左一啖已經成個口比榴槤既香味包圍住,超濃郁但又會太甜,中意食榴槤既真心推薦👍🏻舖頭仲可以原個訂購🍰有4吋,6吋,8吋,不過要早兩日預定,可以買來慶祝朋友既生日先,又好食又唔貴,佢一定好鍾意❤️

🌟椰汁千層蛋糕 $40

🌟榴蓮千層蛋糕 $42