2022-06-28
呢間餐廳係大埔墟入面少有既類型,除咗主打手工麵之外,仲有好多特別味道既手工啤酒,平時諗唔到食咩都會過嚟食,係幾值得推介架🥰 餐廳一共有兩層,入座後見到幾乎全場爆滿,可見幾受歡迎👏🏻🌝甲羅燒蟹膏燉飯 $158除咗面頭既甲羅燒勁 igable 之外,仲相當好味🤩 意大利飯每一粒都吸收咗忌廉精華望落非常飽滿,將甲羅燒的蟹籽、蟹膏和一絲絲嘅蟹肉混合之後,蟹的鮮味同忌廉燉飯配搭得恰度好處👍 呢個真心推介😍🌝冬陰功海蝦闊條麵 $118呢間餐廳出名係手工麵,所以比一般闊條麵更厚更煙靭,亦相當掛汁所以幾特別。另外,本身擔心冬陰功味會好辣,但估唔到味道好香之餘又唔會太辣,酸酸甜甜好惹味🤩🌝白松露忌廉雞翼(3隻) $30雞翼一共有三款醬汁供選擇:柚子蜜、白松露忌廉、明太子,而我就選擇咗白松露忌廉🥰酸甜既忌廉汁配搭酥脆嘅雞翼,唔覺唔覺就食晒🤣係幾邪惡啊🌝酥炸吉列廣島蠔 (4隻) $38蠔身飽滿而且超級脆口,入口滲出蠔汁唔腥👍午市跟餐仲奉送茶/咖啡/橙汁/汽水, 我就選擇咗橙汁,大大杯好抵啊🥰總結:大埔墟有特色既cafe唔多,呢間餐廳裝修有藝術風格之餘,食物質素仲要唔差!印象最深刻係甲羅燒蟹膏燉飯,回頭指數好
🌝甲羅燒蟹膏燉飯 $158
🌝冬陰功海蝦闊條麵 $118
🌝白松露忌廉雞翼(3隻) $30
🌝酥炸吉列廣島蠔 (4隻) $38
蠔身飽滿而且超級脆口,入口滲出蠔汁唔腥👍
總結:大埔墟有特色既cafe唔多,呢間餐廳裝修有藝術風格之餘,食物質素仲要唔差!印象最深刻係甲羅燒蟹膏燉飯,回頭指數好高啊😋