2024-04-05 31 views
呢間手工意粉見好多人推薦🍝難得放假簡係要去呢間咁特別既意粉試下啦,成個裝飾都比較簡約但又好有格調,播住d輕音樂🎹仲有我想食好耐既手工意粉,呢度仲有bar檯,又咖啡師係度沖咖啡同拉花,仲有調製唔同既特野,成個環境令人覺得好舒服,好relax☺️我地叫左個2人餐食,性價比都幾高Set Dinner for 2 $368🌟湯是日餐湯係黑松露蘑菇湯,個湯係好濃厚🍲稠密,好香既松露味,仲有蘑菇粒,令個口感更突出前菜🌟白鰻魚茄子蓉多士個鰻魚係好嫩,入口即化,個茄子蓉好香口🍆加上個多士既脆口🌟意大利風乾火腿拼盤乾火腿食落去係比較鹹口,越食越香口,食完再黎上2粒提子好清爽🍇主菜🌟炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 +$90個安格斯封門柳d肉係整到好嫩🥩師傅整到7.8成熟咁,d肉係入口即化,再淋上黑椒汁,又嫩又香。薯條係炸到好脆🍟同咪食完全再食咪個沙律菜真係好正🌟新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100手工意粉真係必食之一,上面d龍蝦係整到d肉好嫩🦞好鮮甜,可以一下就夾起成舊龍蝦肉,啖啖肉超滿足。D手工意粉既口感同普通意粉唔同,佢食落去係比較有嚼口🍝面既香味比較突出,仲要無咁油,超推薦飲品🌟Hot Uji Matcha L

Set Dinner for 2 $368

🌟湯

前菜
🌟白鰻魚茄子蓉多士
個鰻魚係好嫩,入口即化,個茄子蓉好香口🍆加上個多士既脆口

🌟意大利風乾火腿拼盤

主菜
🌟炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 +$90

🌟新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100

飲品
🌟Hot Uji Matcha Latte
抹茶味勁濃,勁清香,因用明治牛奶沖泡🍵飲落去係好滑,抹茶味好濃,仲要拉都好靚,又唔會好甜☕️

🌟Mystical Rosa
呢杯玫瑰特飲顏值真係好高🌹又好飲又易打卡,加左梳打水去調製,飲落去係有淡淡既玫瑰香味,酸酸甜甜,好開胃🍹

🌟Tiramisu $38
呢個甜品食落去係比較cream少少🍰硬身少少,唔會太水,咖啡味好濃又唔會好甜