ᴀ ᴄᴜᴘ ᴛʜɪɴɢ. 位於位於佐敦文苑街,八文樓戈邊愈黎愈多cafe,小店以純白色為主題🤍簡約清新,老闆娘好好客💕✿ 香煎帶子明太子意大利麵 $98100蚊都吾洗食到覺得划算👍🏼以甜品為主嘅cafe黎講呢個整得好高質!帶子煎得好香,明太子沾滿意大利麵好掛汁🧡✿ 抹茶士多啤梨梳打 $48飲品系士多啤梨梳打🍓旁邊系抹茶醬,感覺兩樣溝埋就吾多夾🙊裡面有士多啤梨果肉清甜呢點就不錯。✿ 日式抹茶蕨餅 $46蕨餅系小店手工製作,煙煙韌韌口感真不錯☺️表面佈滿抹茶粉同少少抹茶醬💚吾只系咁,隔離又有一樽仔抹茶醬令抹茶控不得不愛上啊。✿ 日式焦糖布甸 $58呢家好多cafe都有焦糖布甸🍮焦糖醬香甜可口,布甸口感偏向結實,有士多啤梨🍓做裝飾更添美觀。

✿ 香煎帶子明太子意大利麵 $98
香煎帶子明太子意大利麵

✿ 抹茶士多啤梨梳打 $48
抹茶士多啤梨梳打

✿ 日式抹茶蕨餅 $46
日式抹茶蕨餅

✿ 日式焦糖布甸 $58
日式焦糖布甸

$120 (Tea)
香煎帶子明太子意大利麵
日式抹茶蕨餅