2019-11-27
🥟 手工水餃HK $38水餃有高麗菜豬肉、韭菜豬肉、冬菇豬肉、粟米豬肉、白菜豬肉、辣味豬肉六款口味,可以揀三款口味。一份有六粒,每款味各兩粒。本身想試冬菇豬肉,但今日冇依款,最後揀左高麗菜豬肉、粟米豬肉同埋白菜豬肉。栗米豬肉水餃嘅皮偏黃色,所以單憑外貌會比較容易知依款係五同嘅口味。三款水餃嘅皮都厚度適中,五會太厚或者過薄。平時食開嘅水餃通常都係菜同肉為主,今次試嘅粟米豬肉水餃,菜換成栗米粒,口感都五錯。而高麗菜豬肉水餃同白菜豬肉水餃,味道好似差五多咁🙈主要係一款食落比較多水份,另一款就水份就較少。.🍵 抹茶拿鐵 (熱)HK $35抹茶同奶好平均,五會話偏重其中一邊。但抹茶味其實五算好出,比較淡。不過飲到一半左右會開始覺得帶有小小甜。
HK $38
🍵 抹茶拿鐵 (熱)
HK $35