2022-06-01
難得嚟到樂富呢度嘅有間咁chill嘅餐廳,就喺地鐵站旁邊非常方便。餐廳向着間開咗隻非常大嘅窗,雖然窗外冇乜風景睇但室內裝修非常別致,充滿小趣味。我哋各自叫咗一份set lunch $138, 除咗主菜會跟一份餐湯麵包同飲品今次餐湯係南瓜湯,非常濃郁同creamy, 而且好香南瓜味,餐包係有啲似sourdough,煙煙韌韌~主菜我哋分別叫咗自家製肉丸(和牛)手工意粉同皇后薄餅,肉丸我初頭以為係好似ikea嗰種細細粒,冇諗過佢係咁大粒但因為咁所以入面保存咗好多肉汁,篤碎佢撈埋啲意粉食好正~意粉食得出真係手工製,同平時食開嗰啲好唔同,有少少粗幼又不一,同埋口感好彈性。皇后薄餅係意式薄餅嘅經典口味,只有羅勒葉,蕃茄醬同水牛芝士~蕃茄醬食得出都係自家製唔會死咸,加埋個薄餅皮好正,唔會實的的咁~同埋分量真係超大份,我哋兩個都食唔晒要打包拎走總括來講即係一個唔錯嘅用餐體驗~有時間都會再同朋友嚟試吓佢其他菜式
真係超大份,我哋兩個都食唔晒要打包拎走