同朋友行完 「元荃古道⛰️」,佢帶我嚟呢間手工餃子小店食晚餐,餃子都有多款口味選擇,而且可隨客人喜好選擇以湯、蒸或煎烹調方式。我點咗:🥟豬肉西洋菜$58🌶️小食:韓式泡菜,蒜香雞中翼🥛飲品:豆漿(熱)我選咗用蒸嘅烹調方法,熱辣辣以成個蒸籠盛上,夠晒原汁原味,一客有10隻餃子,西洋菜當造,清甜鮮味。微辣嘅韓式泡菜及蒜香雞中翼都幾惹味。店員說,飲品都係自家製的。杯豆漿都好有豆香味。朋友就選咗:🌿豬肉芫茜$58🌶️小食:韓式泡菜,蒜香雞中翼🥥飲品:生椰奶茶(凍)朋友就選咗清甜嘅三鮮蕃茄湯底,芫茜份量適中與豬肉既甜味互相配合,鮮甜中有著淡淡嘅芫茜清香。植物奶越嚟越流行,小店亦把自家製嘅奶茶以椰奶沖調,香滑中帶點椰香~🥥最後,我想試埋煎餃,再點一客「豬肉韭菜餃$50」一齊share,皮薄,而且餡料亦飽滿,外皮煎得都幾靚仔,幾香口,一咬落去肉汁滿滿。

我點咗:
🥟豬肉西洋菜$58
🌶️小食:韓式泡菜,蒜香雞中翼
🥛飲品:豆漿(熱)

店員說,飲品都係自家製的。杯豆漿都好有豆香味。

朋友就選咗:
🌿豬肉芫茜$58
🌶️小食:韓式泡菜,蒜香雞中翼
🥥飲品:生椰奶茶(凍)

$83 (Dinner)