2023-12-02
之前喺屯門試過小茶角嘅茶飲好出色,見天水圍濕地公園都有分店,去完濕地公園探貝貝🐊 就黎呢度歎個下午茶😋店面裝修悠閒舒適,木系配上可愛動物插畫,座位闊落,仲已經有聖誕布置🥳🎄 今次主要黎試牛角包🥐 呢份牛魔王非常邪悪😈 手打牛肉餡鬆軟嫩滑,芝士加蛋更有滋味,我仲on top加左煙肉🥓好豐富😋老公試嘅Veggie All Day Breakfast 都唔錯👍🏻 牛油果🥑軟滑又香,配上多汁大啡菇,仲有牛角包、蛋、野菌、沙律🥗 新鮮好味。小食叫左洋蔥圈同薯角,脆卜卜。甜品係焦糖香蕉窩夫 🍌🧇 切半加上薄薄一層糖衣,窩夫外脆內軟,有陣陣蛋香,加埋雪糕球甜絲絲😙 見唔見呢個薑餅人樽仔奶茶呢💗 造型超可愛,仲戴住頂聖誕帽㗎😍🧑🏻🎄 味道仲真係有薑味,特別醒神✨ 另外一杯 Iced Mocha 顏值好高,朱古力掛杯紋路好靚,飲之前要打卡一番 🤳