<阿一豬扒酸辣米綫> 📍香港大學站🔸發現新大陸!!!🗺️ 好味到一星期翻啅兩次😋🔸手打鮮豬扒鬆化可口,食過返尋味 🤤🤤🤤Encore!!! Encore!!! 再Encore!!! 🤤🤤🤤 最近譚仔難食左,想食碗令人感到無負擔、零油膩感嘅米線,所以特登搵晚去西環試下呢間35年老號 😎✨ 薑真係越老越辣,多年來屹立不倒,果然有返咁上下水準!!!真味豬扒酸辣米線/上海麵 ($46) — 手打鮮豬扒,口感鬆軟,同時亦不失纖維咬口 😋 最重要係腌料唔會過鹹,冇肉鬆粉同豬蘇味。酸辣米線小辣,已經夠晒過癮 🌶️🌶️🌶️ 好比譚仔五小辣 🔥 味道平凡得來唔簡單。米線選用粗米線,口感實在,與譚仔不同。如果想再有充實啲,可以選擇上海麵 🍜精選白咖啡($14) — 似乎係馬來西亞手信啲白咖啡粉溝出嚟 🤣🤣🤣 十幾蚊黎講都算交足功課,唔會稀寥寥 🥤 用嚟解辣都相當唔錯。自從前幾日食過第一次之後好似上咗癮咁,今日帶埋朋友仔再翻啅 🤣 佢唔食辣都覺得正!!!難怪客似雲來,餐廳做到冇停手 ☺️ 我都衷心希望本土小店可以做得長長久久啦~ 題外話:唔知大家有冇覺得筷子筒十年冇洗好污糟,所以我永遠都揀啲筷子頭向外
<阿一豬扒酸辣米綫> 📍香港大學站
🔸發現新大陸!!!🗺️ 好味到一星期翻啅兩次😋
🔸手打鮮豬扒鬆化可口,食過返尋味 🤤🤤🤤

題外話:唔知大家有冇覺得筷子筒十年冇洗好污糟,所以我永遠都揀啲筷子頭向外嘅筷子用 😆😆😆 Surprisingly 呢間餐廳,全部筷子頭都向外,咁我就唔洗揀筷子,真心有被驚喜到!!!(無聊小發現)