2020-04-13 976 views
黎到荃灣好肚餓!經過莎樂美,無論係門面定入面既裝潢,都好似帶左你返去幾十年前既香港咁,一於入去試下佢既鐵板餐。有唔同類型既餐牌,我地就食鐵板午餐。每個餐都係$64,加飯或意粉要加多$3。好有格調既餐紙,連紙巾都有印上餐廳名。先黎湯,叫左一白一紅。白湯有塊梳打餅,好得意!但紅湯濃味啲又辣啲,好味啲!我地嗌既 (B)餐既洋蔥豬扒加青口 加意粉 (有兩塊手掌咁大既豬扒😂😂😂 方便影相所以分開擺)(E) 餐既 串燒大蝦什扒餐 加意粉(都係有手掌咁大既豬扒同雞扒,加火腿腸仔)岩岩侍應落醬汁吱吱聲既一刻,好療癒☺️☺️☺️最後送多張鳥瞰照~仲有甜品雪糕架- 但我唔記得影低!我地再額外嗌一杯凍檸檬茶同熱咖啡☕️,計埋加一,總共$147! 大份又抵食,味道就都係鐵板味啦!經過開又肚餓又想要個氣氛就一於試下啦!😋😋😋😋PS 什扒餐冇牛扒,如果想食,可以嗌$135既高級什扒餐(豬扒、牛扒、雞扒、雞翼、腸仔、火腿) 包野飲!

有唔同類型既餐牌,我地就食鐵板午餐。
每個餐都係$64,加飯或意粉要加多$3。

好有格調既餐紙,連紙巾都有印上餐廳名。

先黎湯,叫左一白一紅。

白湯有塊梳打餅,好得意!但紅湯濃味啲又辣啲,好味啲!

我地嗌既

(E) 餐既 串燒大蝦什扒餐 加意粉
(都係有手掌咁大既豬扒同雞扒,加火腿腸仔)

岩岩侍應落醬汁吱吱聲既一刻,好療癒☺️☺️☺️

最後送多張鳥瞰照~

仲有甜品雪糕架- 但我唔記得影低!

2020-04-13
$74 (Lunch)
  • 雜扒餐