2022-04-21 20 views
放工來到卓爾居厚興瑜記手撕雞買外賣返屋企食,點了兩個主食返屋企同屋企人食。胡麻醬手撕雞撈烏冬,烏冬彈牙,痴住好多胡麻醬同青瓜絲,夠開胃。手撕雞麻辣水晶粉:本身以為係乾撈水晶粉,但原來係麻辣湯水晶粉,水晶粉同手撕雞分開上下層裝。我就覺得湯底可以再辣D,咁就更香濃惹味﹗手撕雞咸香,下面有木耳、椰菜墊底,清爽去膩﹗樽仔咖啡:枝裝很可愛,胋上店舖貼紙,咖啡香滑,甜度適中﹗水晶咖啡:當日得返最後一枝,可見其受歡迎程度,咖啡同樣香滑,用粗飲管慢慢去啜水晶,好過癮﹗上湯娃娃菜:上湯調味剛好,娃娃菜食落爽脆微咸﹗例湯係雞腳青紅蘿蔔粟米湯,有一碗仲有兩隻雞腳,煲到淋晒,呢碗真材實料湯,真係好清甜冇味精﹗

樽仔咖啡:枝裝很可愛,胋上店舖貼紙,咖啡香滑,甜度適中﹗

上湯娃娃菜:上湯調味剛好,娃娃菜食落爽脆微咸﹗

2022-04-20
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner