2019-09-14 22 views
話說黑糖珍珠類飲品我真係未飲過,因為每次都真係太多人排隊啦!因為天氣太熱加上早放工所以忍唔住買返杯幸福堂黎飲!點左杯signature 既焰遇幸福,即係黑糖珍珠真鮮奶,朋友點左鑽石女神 ,即玫瑰花瓣茶。我最鍾意佢個黑糖珍珠係手炒,每粒珍珠都沾滿黑糖漿,成粒珍珠都好入味,而且佢倒珍珠都好有技巧,會令成個杯邊都cover到黑糖!有左黑糖,杯飲品唔洗再落其他糖都好夠味! 奶味超香濃,又唔係死甜,果然係招牌!真材實料!玫瑰花茶係點完即整,即刻浸花瓣,所以要等等,但咁短時間浸,杯茶都夠濃又有玫瑰香氣,杯邊好有心機咁砌左青檸,督左青檸酸酸地加埋個茶就非常清新!唔怪得個杯都要叫女神,感覺好養生,飲完會變靚d😂等緊期間周圍望下,見到有求籤,雖然唔信,但無聊就同朋友一齊玩下,抽完隔離仲有個百子櫃咁既籤箱睇籤文,又好飲又有趣!因為成條街都係賣黑糖珍奶,建議大家真係睇清楚邊間係正店,認住個炒黑糖珍珠既爐就一定冇錯!😊👍🏻👍🏻

TakeAway
  • 焰遇幸福